به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی امروز در دیدار با رئیس و اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، عنوان کرد: مقوله مشاوره نیازمند نظارت، مراقبت و هدایت جدی است و این سازمان نیز به همین خاطر بر اساس قانون متکفل این امر راهبردی و بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه مسیر حوزه علمیه در چند سال اخیر و باز طراحی و باز مهندسی شده است، اظهار کرد: صد طرح تحولی در حوزه علمیه وجود دارد. در این سالها با توجه به تجربیات کسب شده چند کار مهم انجام شد که یکی از این کارهای این است که حوزه از طرحهای بلند و راهبردی برخوردار شد و دورنمایی برای حوزه علمیه تصویر گردید بر اساس آن اولین برنامه پنج ساله تنظیم شد.
مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: ذیل این برنامهها و اسناد بیش از ۱۰۰ طرح مهم و راهبردی برای رسیدن به حوزهای جامع و پاسخگو که رسالتهایش با برنامه پایه ریزی می کند مشخص شد.
وی افزود: در رابطه با اینکه روحانیت و حوزه در عصر جدید چه رسالتها و کار ویژههایی دارد ۲۰۰ کار ویژه شناسایی شد که حدود ۳۰ -۴۰ مورد آن مهم اساسی بودند که در چهار طبقه در دوره حوزه، ارتباط با جامعه، بینالملل و نظام اسلامی تقسیم شدند.
وی گفت: طرح دیگر نیز حمایت از پروژههای موردنیاز نظام است که ۲۰۰ پروژه در دبیرخانه حمایت از پروژههای تحقیقاتی مورد نیاز نظام در حال پشتیبانی است که همه پروژهها معطوف به نیازی است که دستگاهی اعلام نیاز کرده است و خروجی آن پروژه به راهبرد میرسد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه ۴۰ سال است که شبی نبوده به فکر علوم انسانی و اسلامی نبوده باشم، گفت: برای تحول در علوم انسانی نیاز پایهای وجود دارد که درصد بالایی از آن محقق نشده است.در اکثر این رشتهها فلسفه و فقه اجتهادی معطوف به رشته میخواهند که در این دو محور حوزه ضعفهای زیادی دارد برای مثال در فلسفه روانشناسی اسلامی باید فلسفهای در تراز اسفار و نهایه الحکمه علامه طباطبایی وجود داشته باشد و فقهی ناظر به آنها میخواهد.
مدیرحوزه های علمیه بیان کرد: اگر این دو زیرساخت قوی نباشد، هنگام ورود به نظریه پردازی، نظام سازی و مطالعات میدانی مشکل مواجه میشوید.
وی با بیان اینکه علیرغم اینکه در رابطه با دستاوردهای علوم انسانی در حوزه علمیه صحبت میکنیم، اما نباید به آن قانع باشیم، گفت: رسیدن به نظریه در همه قلمروها، فقط به فقه و فلسفه نیست و شرایط زیادی نیاز دارد، اما زیرساختها این است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: برای اینکه نظام مشاورهای ارتقا داده شود و باید از تجربیات دنیا استفاده کنیم و به آن احترام بگذاریم همچنین باید نگاهی به رویکردها دینی و فرهنگیمان نیز داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه آماده تعامل قویتر هستیم، یادآور شد: اگرچه تاکنون فعالیتهای مشترکی وجود داشته است، اما اگر مدیریت حوزه وارد شود این همکاریها اعتبار بالاتر پیدا میکند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه با نگاه منفی مطلق داشتن به تجربه دنیا مخالف هستم، اضافه کرد: یک جانبه گرایی و بی توجهی به زیر ساخت های فرهنگی و دینی درست نیست.
وی عنوان کرد: برای تامین بعد اسلامی، مشاوره هایی که حضور دارند حوزه میتواند با نظارت سازمان نظام مشاورهای دوره هایی پودمانی و برگزار کند.
۶۲\۳۱۳